VOORWOORD

Tja, het hoort er bij in deze tijd van het jaar: terugblikken. Met deze nieuwsbrief doen we dat ook, en wel in de vorm van 12 mooie portretten. Twaalf gezichten, voor elke maand één, die iets vertellen over wat in die ene maand gebeurde in hun leven bij, of in hun werk voor HVO-Querido.

Daar zitten markante portretten bij! Dat van Eddy van Delden, bijvoorbeeld. Eddy is cliënt van HVO-Querido en in mei was hij enthousiast deelnemer aan een van de eerste podcasts die we maakten. Hij vertelde zijn verhaal, en hoé. Over zijn werk op de boerderij, over zijn moeder, over zijn liefde voor muziek.


Een van de meest bekende medewerkers van onze organisatie is Heleen Driessen. Zij is naast prostitutievertrouwensvrouw bij P&G292 ook zeer vertrouwd met het werk van het Amsterdam Coördinatiepunt Mensenhandel. In onze hoofdstad bekende namen. We zien dat nu ook buiten Amsterdam belangstelling voor onze expertise bestaat: we zijn hiermee inmiddels in Alkmaar, Almere en in het Gooi actief. Alle aanleiding om in maand oktober ons werk gericht tegen mensenhandel aan bod te laten komen.

En in de maand december brachten – het is inmiddels een traditie geworden – cliënten en medewerkers van onze muziekafdeling een wel zéér aanstekelijke kerstclip uit: Rondom de Kerstboom. Wat een hartverwarmende video! Een aanbeveling en een waarschuwing tegelijk: zeer het bekijken en beluisteren waard, maar als je de video eenmaal gezien hebt, raak je dat refrein niet meer kwijt. Ook ik zal het meeneuriën tijdens de feestdagen: "iedereen blij, dansend rond de kerstboom…"

Ik wens u namens HVO-Querido mooie feestdagen en alvast een gezond 2020.


Clemens Blaas

Raad van Bestuur


P.s. Vanzelfsprekend ben ik benieuwd wat u vindt van deze nieuwsbrief. Laat u het mij weten op clemens.blaas@hvoquerido.nl? Hartelijk dank!